Haberler

Microsoft ve Oracle bulutları birbirine bağlıyor

0

Microsoft ve Oracle, bulut işbirliğinin en üst düzeyi olabilecek bir ortaklığa imza attı. Bu işbirliğiyle iki dev şirket, müşterilerinin kritik olan kurumsal işlerini Microsoft Azure ve Oracle Cloud arasında taşımlarına ve çalıştırmalarına yardımcı olmayı hedefliyor.

Microsoft ve Oracle bulutları birbirine bağlıyor

Her iki firma da müşterilerine Azure ve Oracle Cloud’a sorunsuz bir şekilde bağlantı sunuyor. Oracle Ashburn veri merkezi ve Azure ABD Doğu tesisleri bu aşamada bağlantı için mevcut olan tek kurumlar olsa da her iki şirketin de ek bölgelere genişleme planları söz konusu. İki şirket aynı zamanda Azure ve Oracle Cloud’daki kaynakları yönetmek için birleşik kimlik ve erişim yönetimi sunarken, Oracle’ın JD Edwards EnterpriseOne ve Hyperion gibi kurumsal uygulamaları Oracle bulutunda çalışan veri tabanlarıyla Azure’da dağıtılabiliyor.

Microsoft’un bulut ve AI bölümünden sorumlu genel başkan yardımcısı Scott Guthrie, yapılan ortaklık hakkında “Kurumsalda tercih edilen bulut olarak, Azure kullanan Fortune 500’ün yüzde 95’inden fazlasıyla, müşterilerimizin her zaman dijital dönüşüm yolculuklarında başarılı olmalarına yardımcı olmaya odaklandık. Oracle’ın kurumsal uzmanlığı ile ortak müşterilerimize kurumsal uygulamaların ve veri tabanlarının genel buluta geçişini hızlandırmalarında yardımcı olduğumuz için bu işbirliği bizim için olağan bir seçim.” şeklinde konuştu.

Halliburton, Albertsons ve Gap Inc de yakın zamanda Microsoft ile çalışmaya başlamıştı. Albertsons CIO’su Anuj Dhanda CNBC’ye, Microsoft’un büyük şirketlerle olan tecrübesi, büyük perakendecilere sahip geçmişi ve güçlü teknik yetenekleri için Azure ile anlaştıklarını belirtmişti.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up