Haberler

Qualcomm ve ZTE, bulut oyunlarını 5G’ye getiriyor

0

Mobil internet için kurumsal ve tüketici teknolojisi çözümleri sağlayan ZTE, 5G destekli bulut oyunları sunmak için Qualcomm ile ortaklık kurdu.

Qualcomm ve ZTE, bulut oyunlarını 5G’ye getiriyor

5G akıllı telefonlarda bulut tabanlı oyun deneyimi sunan Tencent Instant Play, konsol kalitesindeki mobil oyun deneyimlerinin 5G ağları üzerinden gerçekleşebildiğini ve bulut oyun ekosistemindeki büyüme fırsatını gözler önüne sermeyi amaçlıyor.

Tencent Instant Play tarafından sağlanan bulut oyun çözümleri, buluttaki komutları göndermek için 5G ağını kullanırken aynı zamanda bulutun oluşturma ve işleme yeteneklerini güçlendiriyor. Bu sayede kullanıcılar 5G akıllı telefonlardaki grafiksel olarak zorlu oyunlara, cihaza herhangi indirme ve yükleme yapmadan sadece talep üzerine oyun deneyimine anında erişebiliyor.

Bununla birlikte Snapdragon 855 Mobil Platformuna dayalı tüm premium 5G akıllı telefonlar mobil oyunculara hem cihaz üzerinden hem de bulut tabanlı oyun deneyimleri için rekabet üstünlüğü sağlayan Qualcomm Snapdragon Elite Gaming özellikleri sunuyor.

Tencent Instant Play operasyon lideri Jian Wang, eğlence endüstrisinin geleceğinde bulut oyunlarının, ana trendlerden biri olacağını söyledi. 5G’nin bulut oyunlarında yeni bir devrim başlatmasının beklendiğini ve yüksek hız, gelişmiş görüntü kalitesi, etkileşimli ve yüksek kaliteli oyun deneyimleri için ideal bir bağlantı yapısı olduğunu vurguladı. Ayrıca çeşitli oyun senaryolarına dayalı ve yenilikçi deneyim sunan yüksek kaliteli bulut oyun içeriklerine odaklanmaya devam edeceklerini belirtti.

ZTE Başkan Yardımcısı Yanmin Bai ise “Uçtan uca 5G çözümlerinde dünya lideri olan ZTE, yeni 5G iş modellerini araştırmak ve yüksek ağ performansı elde etmek için operatörler ve dikey sektörlerle yakın bir şekilde çalışıyor. 5G ekosistemine katkıda bulunmak ve endüstrinin olgunluğunu hızlandırmak için ortaklarımızla birlikte çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.

Qualcomm satış başkan yardımcısı Pomp Sheng ise bu yıl içinde Çinli tüketicilerin 5G destekli bulut oyunları gibi sayısız kullanım gereklilikleri ve Snapdragon 855 Mobil Platform’una erişebileceklerini duyurdu. Qualcomm’un Çinli ortaklarıyla fırsatları paylaşma konusunda kararlı olduğunu belirten Pomp, 5G yenilikleriyle bu kapsamlı işbirliğinin bir parçası olmaktan heyecan duyduklarını söyledi.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up