Haberler

Cloud IaaS’ın geliri 2023’te 150 milyar dolar olacak

0

Frost & Sullivan tarafından yapılan son dünya pazar araştırmasına göre, bulut bilişim altyapısının servis olarak sunulması talebinde (IaaS) 2023 yılına kadar mevcut 45.6 milyar dolarlık piyasaydan 150.7 milyar dolara çıkması bekleniyor. Bu yıllık artışın büyüme oranı yüzde 27’ye tekabül ediyor.

Cloud IaaS’ın geliri 2023’te 150 milyar dolar olacak

İşletmeler, BT altyapı maliyetlerini düşürmek ve donanım ya da yazılım bakım yükünü azaltmak gibi taktiksel çabalardan ziyade, dijital dönüşüm girişimlerini desteklemek gibi stratejik faydalar için bulut hizmetlerini kullanıyor. Bu pazar değişimi ilk olarak işletmelerin BT altyapılarını seçme ve yönetme şeklini değiştirdi. Ardından uygulamaları şirket içi özel buluttan genel bulutta (çoklu ve tek kiracıya) kadar birden fazla altyapıya yerleştirerek IaaS olanaklarına daha fazla talep edilmesini sağladı.

Hibrit çoklu bulut pazarını büyütme

Frost & Sullivan’ın kıdemli endüstri analisti Maiara Munhoz “Dağıtım modelleri ve en iyi nesil bulut IaaS sağlayıcılarındaki artış giderek çeşitlendikçe, tek kiracı IaaS, çok kiracılı hizmetlerden gelir payı elde edecek.” dedi.

Aynı zamanda bulut aracılık faaliyetleri ve bulut yönetim platformlarının ortaya çıkışı, hibrit ve çok bulutlu dağıtım stratejilerinin trendini artırıyor. Ayrıca yönetilen bulut hizmetleri sağlayıcıları, işletmeleri ve CIO ya da CTO gereksinimlerini desteklemekte anahtar rol oynuyor.

Frost & Sullivan analistleri, yönetilen servis sağlayıcılarının (MSP) müşterilerine iş yükü değerlendirmesi ve yatırım, iş yükünü taşıma ve hibrit bulut entegrasyonu konularında destek vereceğine inanıyor.

Kuzey Amerika bölgesi, dünyadaki en iyi hazırlanmış Cloud IaaS pazarı olmaya devam ediyor. Kuzey Amerika’yı Avrupa, Ortadoğu ve Afrika (EMEA) bölgesi takip ediyor. Asya Pasifik (APAC) ve Latin Amerika (LATAM) bölgelerine ise kademeli olarak yer açması bekleniyor.

Hindistan, Çin, Singapur, Güney Kore ve Hong Kong gibi bazı APAC ülkeleri hızla büyüyen pazarlar olmasına rağmen bulut teknolojisi Japonya ve Avustralya gibi ülkelerde daha olgunlaşmış durumda.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up