Haberler

PowerPoint’e prova özelliği geliyor

0

Microsoft, kullanıcıların sunumlarını geliştirmek için PowerPoint’e yapay zeka destekli bir asistan ekliyor. Presenter Coach adlı yeni özellik, PowerPoint slaytları için bir prova modunda görünecek ve bilgisayarın mikrofonundan sesi dinleyerek sunum becerileri hakkında geri bildirim sunacak.

PowerPoint’e prova özelliği geliyor

Presenter Coach, sunumların daha iyi olması için kullanıcıya birtakım ipuçları verecek. Böylece sunumda mırıldanma veya kekeleme olmadan kapsayıcı kelimeler kullanılabilecek. Yeni Presenter Coach bir prova modunda görünecek. Sunum sırasında hatalı kelime kullanımları olduğunda, slaytlar yavaş okunduğunda veya ifadelerin vurgulanması için uyarıda bulunacak. PowerPoint daha sonra provada ne kadar başarılı olunduğunu ölçen bir rapor oluşturacak. Microsoft, ölçüm raporunu ekleme nedenini şu şekilde açıkladı:

“Eğitimcilerden, kişilerin konuşma becerilerini geliştirmek ve sunumlarını pratik yapmak için kolay bir yol istedikleri yönünde geri bildirim aldık.”

Presenter Coach ile birlikte Microsoft, sunumların tasarım aracını da geliştiriyor. PowerPoint Designer, kullanıcı tarafından eklenen metin ve görüntülerin göz yoran kısımlarını keserek stilleri, çizimleri ve arka planları düzeltecek. Eklenen görüntülerdeki yüzlerin kırpılmasını önlemek için bir yüz tanıma elemanıyla görüntüdeki insanları tanımlayacak. Microsoft bu yeni özelliği, başlangıçta bu yaz PowerPoint Web’e eklemeyi planlıyor. İlerleyen zamanlarda PowerPoint’in mobil ve masaüstü sürümlerinde de kullanılabilecek.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up