Haberler

Nvidia süper bilgisayarların çip desteği için ARM ile çalışacak

0

Nvidia, enerji verimi daha fazla olan süper bilgisayarlar üretmek için ARM ile işbirliği yapıyor. Teknoloji sitesi VentureBeat’in hazırladığı raporda ekran kartı ve grafik işlemci üretecisi Nvidia, tüm yüksek performanslı ve AI odaklı yazılımlarına, ARM ekosisteminin 2020 yılına kadar erişmesine izin verdiği belirtiliyor.

Nvidia süper bilgisayarların çip desteği için ARM ile çalışacak

Yapılan işbirliği hakkında Nvidia’nın CEO’su Jensen Huang, exascale hesaplama, yani saniyede kentilyon kayan nokta işlem yapabilen yetenekli sistemlere ulaşarak endüstriyi artırmaya yardımcı olacağına yönelik açıklamalarda bulundu.

Şirket daha önce de farklı projeler için bir araya gelmişti. oyun konsolu Nintendo Switch’ e güç veren NVIDIA Tegra X1 çipi de ARM CPU işlemciye sahip. Yeniden masaya oturulan bu işbirliği sayesinde ARM’nin süper bilgisayar pazarında daha rekabetçi bir hale gelmesi hedefleniyor. Süper bilgisayar pazarında geçen yılki HPE Astra’nın süper bilgisayarı gibi birkaç önemli istisna dışında x86 tabanlı teknolojilerin hakimiyeti söz konusuydu. Bu yeni birliktelik sayesinde üreticiler artık bir ARM makinesinin Nvidia’nın teknolojisini destekleyeceğinden emin olarak seçim yapabilecek.

NVIDIA, GPU’larına kripto para madenciliği talebinin azalması nedeniyle yapay zeka gibi uygulamalar için yüksek performanslı bilgisayarlara giderek odağını artırıyor. Bu anlamda şirket daha çok mobil cihazlara güç veren ARM’nin enerji verimli çiplerine erişmek istiyor. Nvidia’nın bu ortaklık sayesinde, ARM’ın mobil cihazlara en çok güç sağlayan enerji tasarruflu çip tasarımlarına erişiminden fayda elde edeceği düşünülüyor.

 

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up