Haberler

Çinli yazılımcı mesajlara anında cevap veren sohbet botu geliştirdi

0

Li Kaixiang isimli Çinli yazılım mühendisi geliştirdiği sohbet botu ile kız arkadaşının attığı her mesaja anında yanıt verebiliyor. Kaixiang, bu çözümü işlerinin yoğunluğu sebebiyle kız arkadaşını ihmal ettiğini düşündüğünden geliştirdiği belirtti.

Çinli yazılımcı mesajlara anında cevap veren sohbet botu geliştirdi

Sosyal medya ve anlık mesajlaşma uygulamaları her ne kadar çevremizdekilere ve bilgiye hızlı erişimimize imkan tanısa da bu durum kullanıcıları sürekli bağlantıda kalmak gibi aşırı davranışlara itebiliyor. Bu durumun en çok gözlemlendiği durumlar ise genç çiftler arasında yaşanıyor.

Çinden gelen bir haber ise bu durumdan rahatsızlık duyan bir yazılım mühendisinin kız arkadaşına anlık yanıtlar vermesi için geliştirdiği bir sohbet botunu konu alıyor. Yoğun iş hayatı sebebiyle kız arkadaşının mesajlarına yanıt veremeyen Li Kaixiang isimli yazılımcı, bot için romantizm faktörünü de gözden kaçırmamış. Mesajlara hemen yanıt veren bot süslü sevgi sözcükleri ile karşısındakini gönlünü de hoş ediyor.

Konuşmalara dair ekran görüntülerinin de paylaşıldığı diyalog her ne kadar gayet doğal aksa da kız, toplam 300 mesajın neredeyse hemen yanıtlanması sebebiyle şüphe duyuyor ve ‘’Neden bu kadar hızlı yanıt veriyorsun’’ diyor, sohbet botu ise hiç aldırış etmiyormuş gibi konuyu değiştirerek işi kurtarıyor.

İhmal etmemek adına böyle bir yazılıma imza atan Kaiciang bir kesim tarafından takdir toplarken, diğer bir kesim tarafından ihmalkar olduğu kadar saygısız da görülüyor. Son durum her ne olursa olsun görünen o ki Kaixiang iş hayatını düzene sokmazsa geliştirdiği bot, kız arkadaşını kendisinden çok daha iyi tanıyacak

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up