Haberler

Konuşulan dili eş zamanlı tespit edebilen teknoloji

0

Mitsubishi Electric tarafından geliştirilen ve Mükemmel Konuşma Tanıma (Seamless Speech Recognition) adı verilen yeni teknoloji, Maisart yapay zeka yardımıyla konuşulan dilleri eşzamanlı olarak tespit edebiliyor ve anlayabiliyor.

Geleneksel konuşma tanıma sistemlerinde kullanıcıların önce dil seçimi yapması ve ardından dil tespiti için bir süre beklemesi gerekiyor. Ayrıca birden fazla kişi aynı anda konuştuğunda sistemden beklenen randımanı almak güçleşiyor.

Konuşulan dili eş zamanlı tespit edebilen teknoloji

Navigasyon sistemleri ve akıllı telefon gibi cihazların sesle çalıştırılmasına imkan sağlayan Mükemmel Konuşma Tanıma teknolojisi, tüm bu sorunları çözebilmek adına her dil için ayrıca geliştirildi. Japon devi Mitsubishi Electric’in tescilli Maisart kompakt yapay zeka (AI) sayesinde geliştirilen teknoloji, konuşulan dilleri eşzamanlı tanıyor ve anlıyor.

5 dilde yüzde 90 ve 10 dilde yüzde 80’in üzerinde başarı

Derin öğrenme metoduyla geliştirilen Mükemmel Konuşma Tanıma, uçtan uca öğrenme çerçevesini kullanan teknoloji sayesinde tek bir sistemde konuşma dillerini eşzamanlı olarak tespit ederek anlayabiliyor. Bu da isabet düzeyinin arttırılmasını sağlıyor. Alçak gürültülü ortamlarda yapılan test sonuçlarına göre konuşma tanıma teknolojisi 5 dilde yüzde 90, 10 dilde yüzde 80 üzerinde başarı sağladı. Sistem ayrıca aynı ortamda farklı dilleri konuşan insanları da anlayabiliyor.

Mükemmel Konuşma Tanıma Teknolojisi’nin başlangıçta havalimanı terminalleri veya aynı cihazı kullanıp farklı diller konuşan gruplara uygun konuşma arayüzlerinin hayata geçirilmesine yardımcı olması bekleniyor.

Mitsubishi Electric, geliştirdiği konuşma tanıma teknolojisini otomobiller, konutlar, kamu tesisleri ve daha birçok gerçek ortamda hayata geçirmek için sistemini geliştirmeyi hedefliyor.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up