Haberler

Facebook’tan yorumları sıralayan yeni güncelleme

0

Facebook, kullanıcılarla en alakalı yorumları belirgin olarak göstereceği yeni güncelleme yaptı. Sosyal paylaşım devi Facebook, herkese açık paylaşımlardaki yorumlardan daha anlamlı ve kaliteli olanları saptayarak, kullanıcılarına belirli kriterler çerçevesinde yorumları belirgin olarak göstereceği yeni bir güncelleme gerçekleştirdi.

Facebook’tan yorumları sıralayan yeni güncelleme

Facebook’un yeni güncellemesine göre sayfalardan, paylaşımı yapan asıl kişiden ya da gönderiyi paylaşan kişinin arkadaşlarından bir etkileşim olduğunda yorumlar, daha ön planda tutularak daha belirgin bir şekilde sıralanacak.

Facebook Ürün Müdürü Justine Shen bir blog yazısında Facebook’un, kullanıcıların nasıl bir yorum görmek istediğini bulmak için anketler yürüttüğünü paylaştı. Yeni sıralama sisteminde yorumların “güvenli ve özgün” olup olmadığını belirleyen bütünlük sinyallerine dayanacağını ve bunun kullanıcıların yorumlarla nasıl etkileşim kurduğuna cevap vereceğini belirtti.

Facebook ise “Bilgilerin bütünlüğünü ele almak ve insanların gördüğü yorumların kalitesini artırmak için katılım-tuzak gibi diğer işaretleri de dikkate alıyoruz.” dedi. Böylece gönderinin asıl sahibinden ya da arkadaşlarından gelen yorumlar olsa bile düşük kaliteli yorumlar belirgin olarak kullanıcılara gösterilmeyecek.

Kullanıcılar paylaşımlarındaki yorumları istediklerinde gizleyerek, yoruma cevap vererek veya silerek denetleyebilecek.

Sıralamalar özelliği sayfalar ve çok fazla takipçisi olan kişiler için varsayılan olarak açık olacak. Aynı zamanda yine sayfalar ve çok sayıda takipçisi olan insanlar yorum sıralamasını devre dışı bırakabilecek.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up