Haberler

Microsoft yeni bir güvenlik güncellemesi ile tüm açıklarını kapattı

0

Microsoft uzun zamandır beklenen güvenlik güncellemesi ise toplam 88 açığa çare bulduğunu açıkladı. Bu güncelleme ile birlikte FIDO ismi verilen güvenlik anahtarları da koruma altına alındı.

Microsoft yeni bir güvenlik güncellemesi ile tüm açıklarını kapattı

Microsoft, hem çevrimiçi Office hizmetlerinde hem de işletim sistemi Windows’taki açıklarla uzun bir süredir gündemde yer alıyordu. Önce Singapur’da gerçekleşen bir güvenlik etkinliğinde konuşan Kaspersky Lab güvenlik yetkililerinin hedef gösterdiği açıklar Microsoft’un bir hayli canını sıkmıştı. Ardından RDP isimli uzaktan erişim hizmetindeki kullanıcı parolası atlayabilme açığı işletim sisteminin hem kişisel kullanımlar hem de kurumsal kullanımlar açısında şirket muhataplarını tedirgin etmişti.

Konuya ilişkin hemen aksiyon almaya çalışan Windows yayınladığı güncelleme ile 88 ayrı güvenlik açığını kapattığını duyurdu. Önem düzeyi yüksek 21 hatanın da giderilen açıklara dahil olduğunu belirten şirket, bu 17 açığın doğrudan Edge ve Explorer’ı etkilemekte olduğunu kaydetti.  Konuk oturumuna sahip kullanıcıların bir kod dizinini çalıştırmasını sağlayan bir başka açık da yine giderilen zaaflar arasında. Bununla birlikte Microsoft, FIDO isimli güvenlik anahtarlarını ilgilendiren bir sorunu da yine bu güncelleme ile bertaraf ettiğini açıkladı.

Bu güncelleme ile mevcut hiçbir açığa yer bırakılmadığını belirten Microsoft, bir güvenlik zaafı olmaması adına tüm kullanıcıları sistemlerini güncellemeye davet etti.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up