Haberler

Huawei telefonlarda Facebook uygulamaları ön yüklü gelmeyecek

0

Facebook, artık Huawei’nin akıllı telefonlarında kendi uygulamalarını ön yüklü olmasına izin vermeyeceğini belirtti. Amerika Hükümeti’nin ulusal güvenlik riski iddiasıyla Huawei ambargosunun ardından Google, Android, Qualcomm, Microsoft, Intel gibi teknoloji devleri de birtakım teknoloji desteklerinde değişiklikler uygulamıştı. Facebook da şirkete ait WhatsApp ve Instagram gibi uygulamaların da Huawei akıllı telefonlarında ön yüklü olmayacağını açıkladı.

Huawei telefonlarda Facebook uygulamaları ön yüklü gelmeyecek

Mevcut Huawei kullanıcıları WhatsApp, Instagram ve Facebook uygulamalarını Google Play Store’dan indirip, güncelleyip kullanmaya devam edecek. Açıklanan karar sadece bu uygulamaların telefonda yüklü bir şekilde satışa sunulamayacağı yönünde.

Facebook, ABD Hükümeti’nin yürürlüğe soktuğu ticaret yasağı ile başa çıkmak için Google’dan daha farklı bir yöntem uygulamayı tercih etti. Google, ticari ilişkilerinin büyük çaplı zarar görmemesi adına mevcut Huawei telefonlarına güvenlik güncellemeleri vermeye devam etmek için geçici bir lisans almıştı. Bu sayede halen satışta olan ya da henüz satışa sunulmamış hatta üretime başlamamış bile olsa anlaşması yapılmış Huawei telefonları önceden yüklenmiş Google hizmetlerine sahip olacak.

Facebook’un vermiş olduğu karar ise üretimi tamamlanmamış, fabrikayı henüz terk etmemiş olan herhangi bir telefonda şirketin uygulamalarının ön yükleme olmayacağını kapsıyor. Teknoloji devi şirketleri, bu gibi kararlar alarak ABD Hükümeti ve ticari ilişkileri arasında bir orta yol bulmaya çalışıyor.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up