Haberler

YouTube’dan çocuk yayıncılara yasak

0

Dünyanın en çok kullanılan video içerik platformu YouTube yeni bir yaptırım ile gündemde. Bundan böyle ünlü video servisindeki küçük yaştaki yayıncılar, canlı yayın işlevini kullanamayacak.

YouTube’dan çocuk yayıncılara yasak

Geçtiğimiz aydan bu yana Google, hemen her servisi ile ilgili yayınladığı güncellemeler ile gündemi bir hayli meşgul etmişti. Dünyanın en büyük şirketi bu kez video platformu YouTube için politikalarını güncelledi. Uzun bir süredir platformdaki sakıncalı içeriklerin otomatik olarak engellenmesi üzerinde mesai harcayan şirket, şimdide küçük yaştaki yayıncıları için bir kısıtlama yayınladı. Bundan sonra çocuk YouTuber’lar tek başına platformda canlı yayın başlatamayacak. Canlı yayınların ancak bir ebeveyn eşliğinde yapılabileceğini açıklayan şirket, tek başına yapılan yayınları da yapay zeka ile kontrol edebilecek. Herhangi bir kullanıcı bir yayın başlattığında, önce videodaki yüzler analiz edilerek yaşı tahmin edilecek. Şayet videoda yalnız ve daimi bir çocuk yüzü varsa YouTube bu canlı yayını durduracak.

Şirketin bu konu hakkında yayınladığı ilk duyuru işe şöyle:

‘’Bir yetişkin refakatinde olmadığı sürece, küçük yaştaki kullanıcıların canlı yayın akışına izin vermemek için yayın politikalarımızı güncelledik. Bu politikaya uygun olmayan kanallar canlı akış yeteneklerini kaybedebilir.” Bununla birlikte YouTube, çocukların yer aldığı videolara yapılan yorumların devre dışı bırakılması ve algoritmanın yapacağı önerilerin azaltılması ile ilgili çalışmalarını da sürdürüyor.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up