Haberler

Apple WWDC 2019’da yeni ürünlerini sergiledi

0

Bir sonraki sürümüne Catalina adı verilecek olan MacOS, WWDC 2019’ da sahneye çıktı. MacOS 10.15’in en büyük özelliği ise iPad’i, Mac’te ikinci bir ekran olarak kullanabilme fırsatı sunması.

Apple WWDC 2019’da yeni ürünlerini sergiledi

Apple, iPad’i ikincil ekran olarak kullanmayı mümkün kılan yeni bir Sidecar özelliği sunuyor. Bu özellik sayesinde iPad, Mac’in ikinci ekranı olabilecek. Ayrıca iPad, Apple Pencil ve iPad’in desteklendiği Mac uygulamalarında çizim tableti olarak bile kullanılabilecek. Tasarımcılar ve video montajı yapanlar için güzel haber, Final Cut Pro X, Adobe Illustrator ve iWork gibi uygulamaların Sidecar’ı destekleyecek olması.

Bu yenilikler dışında Apple, yaşlanan iTunes uygulamasının yerine geçecek olan macOS Catalina’da geliştirdiği yeni Apple Music, Podcast’ler ve Apple TV uygulamalarını da tanıttı. Bu uygulamalar çoğunlukla beklenildiği gibi çalışacak. Podcast’ler yerel indeksleme desteği kazanırken Apple Music, ekstra özellikleri dışında iTunes’a çok benziyor. Apple TV ise HDR 10, Dolby Vision ve Dolby Atmos ile 4K HDR oynatmayı destekliyor.

Catalina ayrıca Mac’i tamamen sesinizle kontrol etmenin yeni bir yolunu da sunuyor. Bir erişilebilirlik özelliği sayesinde sadece arkanıza yaslanıp konuşarak macOS’u yönetebileceksiniz.

Yeni 10.15 güncellemesi yeni bir karanlık mod, Apple News ve yeniden tasarlanmış bir App Store ile birlikte geliyor. macOS Catalina’nın özellikle uygulama tarafında kesinlikle daha fazla ayrıntıya sahip olduğunu söylemek mümkün. Geliştiriciler iPad uygulamalarını macOS Catalina’ya getirmek için Apple’ın yeni Catalyst desteğini kullanıyorsa bu, şimdiye kadar yayımlanan en önemli macOS güncellemelerinden biri olacak gibi görünüyor.

 

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up