Haberler

Niantic, Apple Watch için Pokémon Go desteğini sonlandırıyor

0

Bir dönemi kasıp kavuran artırılmış gerçeklik oyunu Pokémon Go 1 Temmuz 2019 itibariyle Apple Watch ile uyumlu olmayacak. Akıllı telefon tarihinin en çok indirilen mobil oyunlarından biri olan, hem Google Play hem AppStore’da uzun bir süre liste başı olan artırılmış gerçeklik oyunu milyonlarca oyunucuyu sokağa çıkarmıştı. Oyun temelde farklı konumlardaki Pokémon karakterlerini toplamayı ve oyuncuların birbirileri ile mücadele edebilmelerini referans alıyordu.

Niantic, Apple Watch için Pokémon Go desteğini sonlandırıyor

Pokémon Go’nun geliştiricisi Niantic, geçtiğimiz hafta oyunun Apple Watch sürümü için 1 Temmuz 2019 tarihinden sonra verdikleri desteği sonlandıracaklarını açıkladı. Oyuncular bundan böyle Apple Watch’larını iPhone’larındaki oyuna bağlayamayacaklar.

Niantic’in 2018’de uygulamaya başladığı ‘Adventure Sync’ özellik nedeniyle Pokémon Go’nun Apple Watch desteği son buluyor. Adventure Sync özelliği, Pokémon Go açık olmasa bile oyuncuların kat ettiği mesafeyi kayıt altında tutuyor. Macera senkronizasyonu olarak ifade edebileceğimiz bu özellikle beraber, Apple cihazlardaki Apple Health ve Android cihazlardaki Google Fit ile bağlantıya geçecek özelliği istenilen zamanda açılabiliyordu.  Bu da Pokémon Go oynanmasa bile Buddy Pokémon şeker kazanabiliyor, Pokémon yumurtası açılabiliyordu.

Niantic’in Apple Watch’la ilgili yapılacak olan değişikliklerin nedeni ise destek sayfasında şöyle açıklandı:

“Adventute Sync; Pokémon eğitmenlerine adımlarını izleme, Buddy Candy edinme ve Pokémon Yumurtası açma işlemlerini 2 ayrı cihaz yerine tek bir mobil cihazda yapma olanağı sağladığından eğitmenlerin oyunlarını artık 2’ye bölmeleri gerekmeyecek şekilde Adventure Sync’i yeniden düzenliyoruz.”

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up