Haberler

Microsoft, xCloud’ta 3.500 oyunun yer alacağını açıkladı

0

Microsoft’un üzerinde çalıştığı bulut platformu xCloud’un 3.500’den fazla oyuna sahip olması bekleniyor. Google, bulut servisi Stadia hizmetini tanıtmış ve büyük ilgi görmüştü. Xbox’ın geliştiricisi Microsoft da xCloud bulut hizmeti üzerinde bir süredir çalışmalarına devam ediyor. Yaklaşmakta olan xCloud platformunun hizmetleri hakkında gelen ayrıntılı bilgilerin sayısı günden güne giderek artıyor. Microsoft şu anda da xCloud’un test çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor ve xCloud’un bugünkü donanımıyla 3.500’den fazla oyun yayınlayabilecek teknik özelliğe sahip olduğunu iletiyor.

Microsoft, xCloud’ta 3.500 oyunun yer alacağını açıkladı

Capcom ve Paradox gibi tanınmış oyun geliştiricileri, işbirlikleri çerçevesinde oyunlarının deneme çalışmalarını xCloud üzerinde test ediyor. Bulut hizmetleri hakkında bu kez Microsoft’un bulut oyun şefi Kareem Choudhry açıklamalarda bulundu. “Özel xCloud’larımızı Kuzey Amerika, Asya ve Avrupa’daki kilit oyun geliştirme merkezlerine yakın olan veri merkezlerine yerleştirdik.” şeklinde konuştu. Bu açıklamada dünyanın önemli bölgelerine odaklandıklarını ifade eden Choudhry, Microsoft’un sadece ABD’de bu hizmeti sunmayacağını belirtiyor. xCloud platformunun tanıtım tarihine ilişkin Microsoft herhangi bir açıklama yapmasa da E3 etkinliğinde yeni açıklamaların yapılacağı tahmin ediliyor.

Yakın zamanda Google Stadia’ ya karşı güçlerini birleştiren Sony ve Microsoft ise PlayStation ve Xbox kullanıcıları için ayrı hizmetler sunmaya devam edecek.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up