Haberler

Apple MacBook Pro serilerinde de klavyeyi değiştiriyor

0

MacBook kullanıcılarına iyi haber geldi. Apple, piyasaya sürdüğü yeni MacBook Pro modellerinde de kelebek klavyeleri ücretsiz olarak değiştirecek. Şirket ilk olarak MacBook’un 2015 serisinde ortaya çıkan klavye sorununu gideren onarım hizmetini genişlettiğini söyledi. MacBook kullanıcıları ilk serilerdeki kelebek mekanizma sistemli klavyeyle ilgili olarak ince ve yazmayan tuşlardan şikayetçi olmuşlardı. Apple bu sorunun çözümü için kelebek mekanizmalı klavyelerde kullanılan malzemeyi değiştirdiğini açıkladı. Malzemeler hakkında ayrıntılı bilgi vermese de klavye tamirlerinin eskisinden daha hızlı gerçekleşeceğini söyledi.

Apple MacBook Pro serilerinde de klavyeyi değiştiriyor

Apple, 2015 yılında tasarımsal ve donanım olarak yenilenen bilgisayarında kelebek mekanizma sistemini de kullanıcılarına sunmuştu. Yenilen bu tasarımdaki amaçlardan birisi dizüstü bilgisayarları eski serilere nazaran daha ince ve daha hafif yapmaktı. Kelebek mekanizma sistemiyle hedeflenen daha duyarlı ve konforlu deneyim olmasıydı.

Ancak kullanıcıların çoğu bu yeni klavyelerin hissiyatından ve tozların klavyeye kolayca girerek zarar verebileceğinden şikayetçilerdi. Apple’ın bu sorun için çözümü sadece klavyeyi değil MacBook’un sağlam kısımlarını da değiştirmekti. Bu onarım süreci yaklaşık bir hafta veya daha fazla sürebiliyordu. Ayrıca tamiratı da ucuz değildi. Yeni açıklamalara göre Apple bu hizmeti artık ücretsiz sağlayacak.

Kelebek mekanizmanın hakkındaki şikayetlerle alakalı olarak Apple’a karşı en az üç sınıf dava açılmıştı.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up