Haberler

LG internet olmadan çalışabilen cihazlar için yapay zeka çipi geliştirdi

0

LG, akıllı ev aletlerinin internet bağlantısı olmadan çalışabileceği yeni süper çipler için çalışmalarını sürdürüyor. LG, Cuma günü duyurduğu AI Chiplerin, LG’nin ürettiği çamaşır makinesi, klima, buzdolabı ve elektrikli süpürge robotlarında kullanılacağını açıkladı.

LG internet olmadan çalışabilen cihazlar için yapay zeka çipi geliştirdi

Akıllı ev aletlerinin kullanımı gerek güvenliği sağlama imkanı gerek enerji tasarrufu olanakları nedeniyle günden güne artıyor. Firmalar geliştirdikleri bu aletlerin, kullanıcılar tarafından uzaktan kumanda edilmesi paralelinde de çalışmalar yapıyor.

LG, kullanıcıların evdeki akıllı aletleri uzaktan komuta edilebilmesi için internet bağlantısına ihtiyaç duymacağı bir yapay zeka üzerinde çalışıyor. Firma, Al Chip adını verdikleri bu yapay zekanın mekansal farkındalık, görüntü ve nesne tanıma, konum haritalama gibi önemli özelliklerine sahip olacağını paylaşıyor. Ayrıca bu yeni çiplerin çevredeki fiziksel ve kimyasal değişiklikleri, farklı insan seslerini daha iyi tanıyacaklarını da belirtiliyor.

LG Electronics’in teknolojiden sorumlu başkanı I.P. Park, LG ürünlerini geliştirmek için bu yapay zeka teknolojisi üzerinde çalıştıklarını ve Al Chip’in de bu kapsamda geniş çaplı bir yenilik olduğunu ifade ediyor.

LG, gelecekteki cihazların ağ bağlantısı olmadan çalışabileceğini Neural Engine teknolojisi sayesinde mümkün olabileceğini iddia ediyor. Kullanıcıların bir nedenle internet bağlantısı kesilse de evde bulunan akıllı elektrik süpürgesi veya çamaşır makinelerine komut verebileceklerini söylüyor.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up