Haberler

Amazon tehlikeli ürünler için özel depo kuruyor  

0

Amazon, güvenlik, temizlik ve kozmetik gibi patlama riski bulunan ürünleri için 500.000 metrekarelik özel depo hazırlıklarına başladı. New Jersey’de bulunan Amazon deposunda geçtiğimiz Aralık’ta bir kutu ayı uzaklaştırıcı patlamıştı ve depoda çalışan yaklaşık 25 kişi hastaneye kaldırılmıştı. Perakende devi patlamanın nedenini, hatalı paketlenme sebebiyle kapsaisin dumanlarının havaya karışarak çalışanlara zarar verdiği yönünde açıkladı.

Amazon tehlikeli ürünler için özel depo kuruyor

Amazon’nun sağlık, güvenlik ve sürdürülebilirlikten sorumlu başkan yardımcısı Carletta Ooton, olası patlamalardan korunmak için binlerce ayı uzaklaştırıcı ve biber gazı ürünlerinde önlemler aldıklarını belirtti. Amazon ilgili olaydan sonra bu tür maddeleri daha yüksek güvenlik standartlarına göre sınıflandırıyor ve robotlar tarafından kullanılmasına izin vermiyor.

Amazon yakın zamanda bu gibi tehlikeli maddeler için özel olarak tasarlanmış yeni bir depo kurmayı planlıyor. Geçtiğimiz yıl tesislerini geliştirmeye başlayan şirket, Virginia’da 80.000 metrekarelik test alanını bu özel depoda yer alacak ürünleri yerleştirmek için yeniden donattı. Amazon, ilk kez bu amaç için tepeden tırnağa inşa ettikleri 500.000 metrekarelik özel deposunun çalışmalarını bu yaz tamamlamayı hedefliyor. Diğer Amazon depolarına nazaran daha küçük olan bu tesiste temizlik ve kozmetik ürünlerinin de bulunacağı söyleniyor.

Ooton, bazı ürünlerin güvenli bir şekilde depolanması için özel olarak tasarlanmış binalara ihtiyaç duyulduğunu fark ettiklerini söyledi. Bu yeni depolarda çalışanların sağlığına zarar verebilecek ürünleri muhafaza etmek için en iyi teknolojiyi kullanacaklarının da altını çizdi.

Bu yeni binalar, özel yangın söndürücü sistemleri, aerosoller ve oksitleyiciler için belirlenen farklı depolama alanları gibi iyileştirmelerle donatılacak. Amazon, olası aksiliklerle nasıl başa çıkılacağı konusunda çalışanlarına da eğitim verecek.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up