HaberlerSİBER GÜVENLİKTeknoloji

WhatsApp yeni bir güvenlik açığı ile gündemde

0

Dünyanın en çok kullanılan mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp, arama işlevindeki güvenlik açığı sebebiyle gafil avlandı. Tabiri caizse SMS’i hayatımızdan silip atan ve hali hazırda dünyanın en çok kullanılan anlık mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp Messenger, ciddi bir siber saldırı ile yüz yüze.

WhatsApp yeni bir güvenlik açığı ile gündemde

İlk olarak Financial Times tarafından duyurulan habere göre İsrailli siber güvenlik şirketi NSO Grup tarafından geliştirilen Pegasus isimli bir casus yazılım, uygulamadaki güvenlik açığı nedeniyle telefonlara sızabiliyor. Hem Android hem de iOS platformlarında mevcut olan açık WhatsApp’in arama fonksiyonunda yer alıyor. Temelde Pegasus, gelen arama ile birlikte muhataplarının telefonuna sızıyor. Gelen aramayı cevaplamasanız dahi telefona sızabilen virüs, WhatsApp’in erişimine izin verilen telefonların mikrofon ve kamerasına erişip anlık ortamı kullanıcıya fark ettirmeden alabiliyor. Öte yandan bu yeni yazılımın e-posta ve SMS gönderilerine de erişebildiği ve kullanıcıların konum verilerini toplayabildiği paylaşılan bilgiler arasında. Toplam 1.5 milyar kullanıcısının olduğu bilinen WhatsApp Messenger’da bu saldırıya maruz kalan toplam kaç kullanıcının olduğu ise şu an için bilinmiyor.

Bu açığı aşmak için hemen bir yazılım güncellemesi paylaşan Facebook, daha fazla mağduriyet olmaması için kullanıcıların bir an evvel uygulamayı güncellemelerini öneriyor. Ünlü mesajlaşma uygulaması, yakın zamanda yine dünya genelinde yaşanan erişim sıkıntısı ile gündeme gelmişti lakin bu ölçekte bir hack vakasının şirket için de bir olduğu söylenebilir.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up