Haberler

iPad Pro’ya fare geliyor

0

Apple WWDC 2019’da tanıtılacak iOS 13 güncellemesini iPhone 6, iPhone SE ve iPhone 5s modellerine gelmeyecek. iOS 13 işletim sistemi güncellemesini almayacak diğer ürünler ise iPad mini 2 ve iPad Air olacak.

Apple bu sene 3-7 Haziran 2019 tarihleri arasında San Jose’de gerçekleştireceği WWDC 2019 (Apple Worldwide Developers Conference) ile birlikte mobil işletim sistemi iOS için 13. versiyonun lansmanını gerçekleştirecek. Gelen bilgilere göre iOS 13, karanlık modu, özellikle Haritalar’da olmakla birlikte diğer dahili uygulamalarındaki geliştirmeleri ve yeni klavye ile birlikte Android işletim sisteminin dikkat çeken özelliklerini kendi platformuna getirecek. Buradaki üzücü haber ise her zaman olduğu gibi bu yazılım güncellemesinin de bazı modellere sunulmayacak olması.

Apple’ın en çok satılan modeli olan iPhone 6 için son iOS güncellemesinin yayınlanmayacağı belirtildi. iPhone 6 ile birlikte iOS 13 güncellemesini almayacak diğer iki akıllı telefon ise iPhone SE ve iPhone 5s modelleri olacak. Apple tablet ürün ailesinde de iOS 13 güncellemesi iPad mini 2 ve iPad Air modellerine işletim sistemi güncellemesi sunmayacak gibi görünüyor.

Apple bir yandan eski modellerini rafa kaldırıyorken, diğer bir yandan yeni güncelleme ile yepyeni özellikler sunmaya devam ediyor. BGR.com ‘un yayınladığı habere göre Apple, iPad Pro kullanıcılarına iOS 13 ile birlikte Magic Mouse bağlayabilme imkanı sunacak. Apple tarafından beklenmeyecek bir hamle olduğu söylenebilecek bu yeni özelliğe dair Pixure üzerinde çalışılırken çekilen bir de video yayınlandı.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up