5G & İLETİŞİMHaberlerTeknoloji

5G’li iPhone 2021’e kadar bekleyecek

0

Ortaya atılan yeni bir iddiaya göre Apple, 5G alanına rakiplerinden çok daha geç adım atmak zorunda kalabilir

Senenin amiral gemisi telefonları arasında gösterilen Galaxy S10 5G ve Moto Z3, bu yıl 5G teknolojisini kullanıcılara eriştirecek ancak yeni bilgiler, 5G’li yeni iPhone’un 2021’e kadar hazır olamayacağını söylüyor.

5G’li iPhone 2021’e kadar bekleyecek

İddianın sahibi ise Fast Company’nin “vaziyetle alakalı bilgi sahibi olan” kaynakları. Kaynağa göre Intel, 2020’nin iPhone’unda kullanılacak olan XMM 8160 5G modemi yetiştiremeyecek. Bu vaziyet, Apple’ın 5G’li iPhone imalatını etkileyeceğinden 5G’li iPhone gecikebilir ve firma, 2021’e kadar 4G’de kalabilir.

Bununla beraber Intel, Fast Company’nin iddiasına verdiği bir yanıtta 2020’de çıkacak aletler için XMM 8160 5G multimode modem sunmayı tasarladığını söyledi. Yanıtta Apple’ın veya iPhone’un isimi geçmese de, yanıttan Intel’in sözünü yerine getireceğini söylediği anlaşılıyor. Dahası sonraki iPhone’un modeminin Intel tarafından sağlanacağı veya yalnızca Intel tarafından mı sağlanacağı ile ilgili da net bir bilgi yok.

Intel, Apple’ın önündeki tek tercih değil ve firma, Samsung ve MediaTek’in yongalarını kullanmayı tasarılıyor da olabilir. Dolayısıyla Intel, bileşenleri söz verdiği tarihlere yetiştiremese dahi Apple, durumu diğer tedarikçileri ile yerine koyabilir. Bu noktada Fast Company’nin raporu, Samsung ve MediaTek’in 2020 bakımından 5G modem üretecek durumda olmayacağını öne sürüyor. Şayet bu iddia gerçekse, Apple için tek gerçek alternatif, Qualcomm olabilir. Ancak iki firma arasında günümüzde ciddi bir legal savaş yaşandığını biliyoruz, bu yüzden birlikte çalışmaları zor görünüyor.

Bu bilgiler doğruysa ve 5G’li bir telefona sahip olmak istiyorsanız, bir müddet için Apple dışındaki seçeneklere bakmanız gerekebilir.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up