Haberler

Huawei Mate X Haziran ayında satışa sunuluyor

0

Şubat ayında İspanya’nın Barselona şehrinde düzenlenen MWC etkinliğinde tanıtılan katlanabilir ekranlı Huawei Mate X cep telefonu Haziran ayında satışa sunuluyor.

Başlangıçtan itibaren, telefonun pahalı olacağı zaten belli bir şeydi ve Huawei de Mate X’in fiyatını 2,299 € (2,585 $) olarak açıkladı. Huawei’nin etkinlik boyunca açıklamadığı tek şey ise yeni telefonun gerçek bir lansman tarihi idi. Yeni gelen bilgilere göre telefon Haziran ayında mağazalardaki yerini alacak.

Huawei Mate X Haziran ayında satışa sunuluyor

Mate X, şirketin resmi çevrimiçi mağazasında listelendi ve uzmanlar, Haziran 2019 içinde lansmanın gerçekleşebileceğini öne sürüyorlar. Henüz net fiyatı belli olmayan cihazın nihayet mağazalara ulaştığında diğer amiral gemisi telefonlarla eşit derecede pahalı olması bekleniyor.

Bir hatırlatma yapmak gerekirse, telefon, 6,6 inç ölçülerinde nispeten büyük iki ekran oluşturmak için dışa doğru katlanan 8 inçlik bir ekrana sahip. Kirin 980 işlemci, bu yıl diğer Huawei amiral gemilerinde bulunan çip olan telefona da aynı şekilde güç veriyor ve Mate X’de 8GB RAM ve 512GB depolama alanı bulunuyor.

Bu yeni telefon ayrıca Huawei’nin tescilli NM depolama kartlarını ve 5G bağlantısını da destekliyor. Kamera özellikleri söz konusu olduğunda, telefon hem birincil hem de selfie kamera olarak çalışan üç mercekli kamera kurulumuna sahip. 40 megapiksel, 16 megapiksel ve 8 megapiksel lensler için ise söylenecek pek çok şey var.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up