Haberler

Waymo yatırımcıları bekliyor!

0

Google ve Google’a ait diğer şirketleri bir çatı altına alan Alphabet’in sürücüsüz araç geliştiren şirketi Waymo yatırımcı arıyor. The Information’ın raporuna göre, Google’ın çatı şirketi Alphabet’in sürücüsüz araç şirketi Waymo, dış yatırımcılar arıyor. The Information’ın yayınladığı raporda, sürücüsüz araç şirketi olan Waymo’nun dış yatırımcılarını beklediği ve bu konuyla ilgili Volkswagen gibi diğer Avrupalı otomobil firmalarını hedeflediği bildirildi.

Waymo yatırımcıları bekliyor!

Raporda Alphabet’in Waymo için beklediği dış yatırımın 15 milyar Dolar gibi bir bütçeden daha fazla bir yatırım olduğu söyleniyor. Alphabet her yıl en az 1 milyar dolar gibi bir harcama yapıyor. Waymo’nun yıllık maliyeti ise Alphabet’e finans konusunda herhangi bir sıkıntı çıkarmıyor. Alphabet, buna rağmen aradığı dış yatırımcılara yüzde 20’den daha fazla bir hisse sunmayı da düşünmüyor.

Makani ve Verily gibi diğer Waymo birimleri dış firmalardan yatırımlar kabul etse de, Alphabet’in CFS’u olan Ruth Porat, şirketin maliyetlini düşürmeye odaklandığı ve buna rağmen daha verimli bir çalışma amaçladığı biliniyor.

Waymo, 2018 yılında Arizona’da sınırlı kullanıcı tarafından kullanıbilen bir sürüş hizmeti başlatmıştı. Şirket, LIDAR sensörlerini otonom sürüş selamlama hizmeti için kullanmayacak olan şirketlere satabileceğini açıkladı. Sürücüsüz araç şirketi Waymo, eğer herhangi bir dış yatırımcıyla anlaşırsa, bazı önemli otomobil firmalarından yatırım alan Cruise ve Argo AI gibi şirketlere rakip olacak. Böyle bir durumda Waymo, Alphabet’ten ayrılarak bağımsız bir şirket olabilir.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up