Haberler

Rusya’dan Blockchain adımı!

0

Rusya Ulaştırma Bakanlığı, TradeLens adlı Maersk ve IBM ortak olarak geliştirdikleri Blockchain platformunu kullanmayı düşünüyor. Geçtiğimiz yılda Maersk ve IBM, deniz taşımacılığını kolaylaştırmak için adına TradeLens dedikleri bir Blockchain platformu geliştirmişlerdi. İki büyük şirketin ortaklaşa geliştirdiği bu platform dünya üzerinde 90’dan fazla lojistik firma tarafından kullanılıyor.

Rusya’dan Blockchain adımı!

Rusya, bu geliştirilen bu uygulama ile yakından ilgileniyor. Rusya Ulaştırma Bakanı Yerel Yardımcısı olan Maxim Akimov, bakanlığın bu platformu kullanmaya sıcak baktığını dile getirdi.

Akimov’un yaptığı açıklamalara göre, Ruya Ulaştırma Bakanlığı, IBM ve Maersk ortaklığı ile geliştirilen TradeLens adlı Blockchain platformunu St. Petersburg’da Rusya’nın en büyük ikinci limanında denemek için bir anlaşama imzalayacak. Uzmanlar, TradeLens hakkında yaptığı değerlendirmelerde bu platformun lojistik sektörünü ciddi anlamda etkileyebileceğini ve çok faydalı olabileceğini düşünüyorlar.

Özellikle bazı üst düzey Rus yetkililer, bu uygulamayla birlikte hem zaman hem de para yönünde büyük tasarruf elde edebilecekleri görüşündeler. Kommersant’a konuşan yetkililer, para yönünde elde edilecek tasarrufun 150 milyon Dolar civarında olabileceğini öngörüyorlar. Yine Rusya’da bir Blockchain şirketi olan Infotech Baltika’nın limanlarda kullanabilmek üzere bir Blockchain platformu geliştiriyor. EdgePort adını verdikleri bu platform, TradeLens ile benzer bir şekilde çalışacak olup, 14 farklı limanda kullanılabilecek.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up