Haberler

Mercedes-Benz de Blockchain kullanacak!

0

Alman otomobil firması Mercedes-Benz, tedarik zincirleri için yeni bir Blockchain platformu kullanacağını açıkladı. Geçtiğimiz günlerde bir basın duyurusu yayınlayan Alman devi, ABD’li bir yazılım şirketi olan Icertis ile iş birliği yaptığını açıkladı.

Mercedes-Benz de Blockchain kullanacak!

Icertis ile işbirliğine giden Mercedes-Benz, tedarik zincirleri için yeni bir Blockchain platformu geliştirdiğini de duyurdu.Şirketin yaptığı açıklamaya göre yapılacak olan bu yeni Blockchain platformu şirketin tedarik zincirindeki belgeleri, sözleşmeleri vs. güvenli bir şekilde saklayabilmek için kullanılacak.

Şirket bu sistem sayesinde ilgili belgelere rahatlıkla erişebilecek ve daha kolay bir şekilde kontrol edebilecek. Şu anda test aşamasında olan bu Blockchain platformunun, ne kadar kullanışlı ve olduğu değerlendirilmeye çalışılıyor.

Karmaşık tedarik zincirlerinin yönetilmesinin ne kadar zor olduğundan bahseden Mercedes-Benz üst düzey yöneticilerinden Wilko Stark, Blockchain ile tüm süreçleri kökten değiştirilebileceğine inanıyor. Hazırda bulunan bir prototip ile testlere başlandığını söyleyen Stark, süreçlerin şeffaflık düzeylerini artırmayı hedeflediklerini söyledi. Günümüzde tedarik zinciri yönetimindeki rolü gittikçe büyüyen Blockchain teknolojisini Mercedes-Benz’in dışında yine bir Alman markası olan Porche de kullanıyor.

Japonya’nın dev ticaret şirketlerinden biri olan Itochu Corporation da Blockchain’i tedarik zincilerini kontrol amaçlı kullanıyor.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up