Haberler

Norveç otomobiller için kablosuz şarj istasyonu kuruyor!

0

Norveç, Oslo kentinde taksiler için dünyanın ilk elektrikli kablosuz şarj istasyonunu kuracağını açıkladı.

Norveç’in başkenti Oslo, 2023 yılına kadar sıfır emisyonlu bir kabin sistemi yaparak, elektrikli taksiler için kablosuz, indüksiyon tabanlı şarj istasyonları tesis eden ilk şehir olacak. Ülke dünyada türünün ilk örneği olacak bu istasyonla yetinmeyip, ülkede satılan tüm yeni arabaların 2025 yılına kadar tamamen elektrikli olmasını amaçlıyor.

Norveç otomobiller için kablosuz şarj istasyonu kuruyor!

Norveç hükümeti, taksi şarj sistemini kullanmak ve yollarda araçların şarj olmalarını sağlayan levhalar üretmek için ABD’li Momentum Dynamics ve Oslo belediyesiyle birlikte çalışan Finlandiya merkezli kamu hizmetleri şirketi Fortum ile işbirliği yapacağını açıkladı.

Böylelikle yolda herhangi bir yerde kendilerini şarj edebilecek olan taksiler hem zamandan hem de masraftan kazanacak. Yapılacak olan bu çalışmaya Oslo’daki taksiler, duraklarında veya yolcu bekleme sıralarında kendilerini şarj edebilecekler. Fortum şirketi yetkilileri bu proje ile indüksiyon teknolojisini kullanarak araçları kablosuz şarj edebilmeyi hedefliyor.  Taksiye ve taksinin park yapabileceği bölgelere yerleştirilen alıcılar, aracın 75 kilowatt’a kadar şarj olabilmesini sağlıyor.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up