Haberler

Microsoft Defender Mac’e geliyor!

0

Dünyanın en büyük yazılım şirketi olan Microsoft antivirüs yazılımı Defender’ı Apple tarafından geliştirilen Mac bilgisayarlara getiriyor.

Microsoft, Windows Defeder virüs koruma yazılımını macOS’a getiriyor. Yazılım devi, bu adımının sonucunda yazılımın adını Windows Defender Gelişmiş Tehdit Korumasını, Microsoft Defender Gelişmiş Tehdit Koruması olarak yeniden adlandırdı.

Microsoft Defender Mac’e geliyor!

Mac için özel bir ATP istemcisi geliştiren Microsoft, hızlı ve tam tarama yapabilme yeteneğiyle karışık tam bir virüs tehdit koruması sunuyor. Yazılımın sınırlı bir deneme versiyonunun hem Windows hem de Mac bilgisayar kullanan şirketlere sunulacağı açıklandı. Microsoft, virüsten koruma istemcisini Mac sistemlerinde güncel tutabilmek için MacUp’taki AutoUpdate yazılımını kullanacak. Microsoft’un Defender antivirüs yazılımı macOS Mojave, macOS High Sierra veya macOS Sierra bulunan cihazlarda da kullanılabilecek.

İşletmeler için böyle bir adım atan Microsoft’un Windows Defender’ı ayrıca tüketici sürümü için Mac’e getirip getirmeyeceği ise henüz belli değil. Windows Defender yazılımı Windows 10 cihazlarda varsayılan virüsten korunma programı olarak kullanılıyor.

 

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up