Haberler

Katlanabilir telefonların önündeki 3 engel

0

Kesinlikle akıllı telefon teknolojisindeki bir gelişmeyi ve gelecek için heyecan verici yeni bir yönü temsil etseler de bazı yönlerden katlanır telefonlar, alışkın olduğumuz amiral gemisi telefonlardan geriye doğru atılan bir adım olabilir. İşte katlama teknolojisi şekillenirken karşımıza çıkacak olan bazı engeller.

Görüntü Kalitesi

Katlanabilen ekranların garip şekilleri en belirgin zorlu gibi görünüyor.

Açıldığında, Samsung’un Fold ekranı 4.2: 3 en boy oranına sahip, 7.3 inç QXGA + çözünürlüğü yaklaşık 2152×1536 piksel. Huawei Mate X, 8: 7.1 en boy oranı ve 2480×2200 çözünürlük ile 8 inç ekran sunuyor. Dış tarafta, Huawei’nin ana ekranı çapraz olarak 6 inç, 19.5: 9 en boy oranı ve 2480 x 1148 çözünürlüğe sahip. Fold’un dış ekranı 12: 9 en boy oranına sahip 4,6 inçlik küçük bir ekran.

Bu durum, geleneksel olmayan şekilli telefonları tutmanın tamamen yeni yollarını öğrenmek zorunda olduğumuz anlamına geliyor ve uygulamalar başlangıçta gözümüze biraz tuhaf görünebilir.

Pil Ömrü

Şarj cihazlarımızı evde bırakabileceğimiz çağdaş telefonlarla bir noktaya kadar ulaştık ancak katlanır telefonlar bu konuda bir geri adım olabilir. Daha büyük ekranlar daha fazla güç kullanır ancak katlanır telefonların pilleri bunu taşıyacak şekilde ölçeklenmemiş.

Belirttikleri pil ömürleri çok az. Fold’da 4.380mAh, Mate X’te 4.500mAH. 6.6 inç Galaxy S10 5G’de 4.500mAh pil bulunuyor. Bunun yanında kilitli ekran sensörlerin ve 5G’nin ek güç emiciliğini de unutmayalım.

Kullanıcı Deneyimi

Samsung sürümüyle, Galaxy S10’daki 6.4 inçlik bir ekrandan Fold’daki 4.6 inçlik bir ekrana (kapatıldığında) geçiyorsunuz. Ve S10 5G’lerden yalnızca yarım inç daha büyük olan 7.3 inçlik bir ekran elde EDİYORSUNUZ. Mate X, 8 inçlik ekranla biraz daha iyi, ancak dış ekran zaten tam altı inçlik bir çalışma alanı sunuyor. Yani gerçekten açarak sadece 2 inç kazanıyorsunuz, bu çoğu durumda gerçekten değmez. Huawei, insanların telefonu çoğu zaman açmadan kullanmasını beklediklerini bile itiraf etti.

Samsung’un üçlü çoklu görev telefonları katlanır telefonlar için daha umut verici bir yenilik, ancak küçük ekrandan büyük ekrana geçmenin gerçek bir nedeni olmalı. Bir tablet almıyoruz, çünkü biraz daha fazla ekran istiyoruz – bir tane kullanıyoruz çünkü işlerin yapılması için daha iyi bir deneyim sunuyor. Katlanabilen telefonlar için henüz aynı şeyi söylemek zor gibi görünüyor.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up