Haberler

MWC fuarında 3 önemli yenilik

0

Şimdiye kadar Huawei Mate X ve Samsung Galaxy Fold ile ilgili birçok bilgiyi kesinlikle elde ettiniz ancak Mobile World Congress (Mobil Dünya Kongresi) sırasında katlanbilen telefonlardan çok daha önemli şeyler vardı. Bunlardan bazıları radarınızın altında kalmış olabilir.

İşte MWC sırasında kaçırmış olabileceğiniz 3 duyuru:

GOOGLE ASSISTANT MESAJLARA GELİYOR

Google Allo piyasaya sürüldüğünde en iyi özelliklerinden biri Google Assistant’ın da konuşmalarınıza eklenmesiydi. Allo’nun miadı yavaş yavaş dolarken, Google sohbet hizmenin özelliklerini yavaşça Android mesajlarına entegre etmeye başladı. Artık Google Assistant’ın sırası.

Google, mesajlar uygulamasının cihazın yapay zekasını kullanarak (Google’ın sizin konuşmalarınızı okuyacağı anlamına gelmiyor) Assistant destekli bir akıllı yanıt sistemi geliştirdiğini duyurdu.

Örnek vermek gerekirse, eğer arkadaşlarınızla Captain Marvel’a gitmeyi düşünüyorsanız, Google Assistant küçük bir düğme aracılığıyla filmin gösterim saatlerini ve tanıtım filmlerini size gösterebilir.

Şu anda sadece İngilizce ile sınırlı olsa da yakında milyonlarca insanın her şeyi bilen bir arkadaşa sahip olacaklarına hiç şüphe yok.

ŞİFRELER ÇOK YAKINDA TARİHE KARIŞABİLİR

Android telefonlarda güvenlik her gelen güncelleme ile birlikte güçleniyor ancak bu gelecek olan son güçlendirme aylık bir güncelleme gerektirmeyecek.

FIDO Allience, Nougat’a kadar varan Android telefonların artık FIDO2 sertifikasına sahip olduğunu açıkladı. Bu da demek oluyor ki kullanıcılar artık cihazların parmak izi sensörlerini veya FIDO güvenlik kodlarını kullanabilecek. Bu sayede favori sitelerinize ve servislerinize giriş yapmak çok daha kolay hale gelecek.  Yani artık telefonunuza gelen SMS kodunu girmenize veya size gösterilen fotoğraf karelerinden birini seçmenize gerek kalmayacak. Daha da önemlisi telefonlarınız daha güçlü, tek fakörlü ve neredeyse aşılamaz iki faktörlü kimlik doğrulamalar ile daha güvenli olacak.

4K ARTIK CEBİNİZE SIĞABİLECEK

Bir akıllı telefondaki ilk 4K ekran. Sony, 6.5 inçlik 3840×1644 piksel çözünürlüğünde 21:9 CinemaWide OLED ekrana sahip Xperia 1’i sunar. Bu da demek oluyor ki Stranger Things artık telefonlarımızda da salonlarımızda olduğu kadar iyi görünecek.

 

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up